Confidenţialitate

Studiu: Doar 1 din 10 români, care lucrează de acasă, ar dori să revină la birou, după pandemie | AUDIO

Compania Reveal Marketing Research a arătat că, dintre cei care practică acum telemunca, un singur angajat din 10 ar dori să mai revină la birou, după ce pandemia de coronavirus va lua sfârșit.

CEO companiei de ceccetare de piață, Marius Luican, spune însă că în România lucrează fie exclusiv de acasă, fie alternativ, de acasă și de la sediul angajatorului,  27% dintre salariații de la noi.

„Doar 1 din 10 români și-ar dori ca această situație să se termine pentru a mai reveni la serviciu. Sunt, practic, două categorii care și-ar dori să revină la sediul firmei: sunt tinerii singuri, cărora le lipsește interacțiunea socială și sunt familiile tradiționale, cu copii, cărora le este destul de greu să lucreze de acasă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, studiul Reveal Marketing Research mai arată că românilor le este cel mai dor de întâlnirile în oraș cu prietenii:

„Evident, românii sunt mai degrabă preocupați de călătorii, aproape 40% și-ar dori să călătorească din nou și și-ar dori să interacționeze cu prietenii, cu familia 25%, le lipsesc întâlnirile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pentru acest studio, au fost intervievați 1017 respondenți cu vârsta peste 18 ani,  pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban și rural,  în perioada 21-25 septembrie 2020. Eroare de eșantionare +/- 3%.