Confidenţialitate

Studiu: Coronavirusul nu trece de ambalaje | AUDIO

Dacă o persoană infectată cu coronavirus atinge un produs ambalat virusul nu trece dincolo de ambalaj, este concluzia unui studiu realizat de Centrul de Cercetare al Universităţii din Bucureşti.

Studiul a fost efectuat pe produse de panificaţie ambalate şi aminteşte, încă o dată, cât de important este să spălăm alimentele care se pot spăla sau să le alegem pe cele ambalate şi să dezinfectăm ambalajul.

Studiul a vizat doar ambalajele din polipropilenă folosite în cazul pâinii, adică acea folie de plastic, a explicat la Europa FM, profesorul Ioan Stamatin, directorul Centrului de Cercetare 3NanoSAE al Univeristăţii din Bucureşti:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Virusul rezistă pe ambalaje de la câteva ore la câteva zile, mai spune profesorul Ioan Stamatin, care nu recomandă ca pâinea să fie ambalată în hârtie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu alte cuvinte, atunci când mergem la cumpărături este important să alegem produse ambalate în materiale care se pot dezinfecta uşor, cum ar fi sticla sau plasticul, iar dacă un produs nu este ambalat, e important ca aceasta să poate fi spălat înainte de a fi consumat.