Confidenţialitate

Studiu: 39% dintre angajații români își caută un al doilea loc de muncă pentru a face față cheltuielilor

Pentru a avea mai mulți bani, românii își iau un al doilea job. Peste jumătate dintre angajați sunt îngrijorați de siguranța locului de muncă în contextul economic incert, arată un studiu recent.

O treime dintre angajații români se tem că și-ar putea pierde serviciul, iar procentul crește în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani, potrivit studiului Randstad Workmonitor.

Pe de altă parte, constată autorii cercetării, angajații nu vor să renunțe la nici unul dintre avantajele dobândite în timpul pandemiei: munca flexibilă și echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

Aproape o treime (29%) dintre angajați spun că preferă să fie șomeri decât nefericiți la un loc de muncă și peste jumătate (54%) declară că și-ar da demisia dacă angajatorul nu ar lua în considerare o solicitare a lor privind condiții mai bune de lucru.

Creșterea costului vieții și a inflației îi împinge pe mulți să caute noi surse de venit.

39% dintre angajații români își caută un al doilea loc de muncă pentru a face față cheltuielilor, iar o cincime se gândesc să demisioneze pentru a găsi un loc de muncă mai bine plătit.

O treime dintre angajații români ar dori un bonus lunar sau o creștere de salariu ori subvenții pentru costul energiei sau al altor cheltuieli zilnice.

Studiul a fost făcut online în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 67 de ani.

Citește și: Studiu: 75% dintre angajații români se gândesc să-și schimbe locul de muncă în acest an și spun că au nevoie de o creștere salarială