Confidenţialitate

Studii: Hidroxiclorochina nu este atât de eficientă precum se credea în tratamentul contra COVID-19

Hidroxiclorochina nu este atât de eficientă precum se credea în tratamentul contra COVID-19.

Două studii publicate într-un cunoscut jurnal medical britanic contrazic cercetările de până acum și scot la iveală că această substanță nu tratează nici cazurile grave, nici pe cei cu simptome ușoare ale infectării cu noul tip de coronavirus.

Publicația face referire la 2 studii: în primul, realizat de o echipă franceză, s-a evaluat felul în care pacienții internați la terapie intensivă răspund la hidroxiclorochină.

Cercetătorii francezi nu au observat o îmbunătățire a stării acestor pacienți și au concluzionat că acest tratament nu reduce riscus de deces în cazul pacienţilor spitalizaţi cu pneumonie pe fondul noului tip de coronavirus.

Conform celui de-al doilea studiu, realizat de o echipă de oameni de ştiinţă chinezi, hidoxiclorochina nu elimină virusul mai rapid în comparaţie cu tratamentele standard în cazul pacienţilor internaţi cu o formă “uşoară” sau “moderată” de COVID-19. În plus, cercetătorii chinezi atrag atenția că efectele secundare sunt în multe cazuri foarte periculoase.

Hidroxiclorochina este un tratament tradițional împotriva malariei, lupus-ului si artritei reumatoide. La începutul pandemiei experiența individuală a unor medici a aratat ca acest medicament da rezultate in tratarea pacientilor COVID 19. Studiile știinfice de acum contrazic acest concluzii timpurii.