Confidenţialitate

Studenții nevaccinați de la Medicină și Farmacie din Iași vor trebui să se testeze pentru Covid înainte de examene

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași vor putea participa la examene doar dacă dovedesc că s-au vaccinat anti-COVID, au anticorpi în urma îmbolnăvirii sau dacă prezintă un test PCR negativ pentru coronavirus.

Decizia luată de conducerea Universității e criticată însă de studenți.

Vicepreședintele Ligii Studenților Iași, Iulian Alfred Husac, spune că li se îngrădește accesul la educație în condițiile în care studenții nevaccinați vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru plata testelor:

„Se încalcă dreptul la educație al studenților, măsura s-a luat fără o comunicare prealabilă cu corpul studențesc. Măsura este una abuzivă și discriminează studenții, fiecare student ar trebui să aibă libertatea să aleagă dacă se vaccinează sau nu. Sunt impuse niște taxe deja foarte mari de studiu, dar încă o taxă de 1.200-1.500 de lei pe care ajunge un astfel de test. Dacă statul s-ar oferi să plătească pentru astfel de teste, evident că accesul la educație ar fi mult mai ușor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liga Studenților din Iași intenționează să atace în instanță decizia Universității de Medicină:

„Noi sperăm că Universitatea de Medicină din Iași va publica hotărârea mai înainte de susținere, pentru a fi atacată în instanță sau, dimpotrivă, ar putea să o anuleze, să r evină la o comunicare cu corpul studențesc.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.