Confidenţialitate

Studenţi la Facultatea de Medicină Veterinară, judecaţi pentru că au dat bani să promoveze examenele

Mai mulţi studenţi de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) au fost trimişi în judecată  după ce au dat bani pentru promovarea mai multor examene.

În calitate de studenţi în anul VI la Facultatea de Medicină Veterinară, Valentina Iancu, Ioana Alexandra Iancu, Alexandra Savu, Anca Bulai, Alexandru Radu şi Ionela Tatcu au oferit, prin intermediar, câte 350 de lei, lui Ovidiu Savu, cadru didactic în aceeaşi instituţie.

Astfel, ei au putut să le asigure studenților promovarea examenului restant la care Ovidiu Savu era titular.

Sumele de bani erau strânse de  o studentă, persoană de încredere a cadrului didactic, fie direct de la studenţi, fie prin şefii de grupă, apoi predaţi profesorului, împreună cu lista celor care au dat bani și disciplina la care se voiau promovați.

„Cercetările efectuate în cauză au relevat faptul că promovarea examenelor contra cost era o practică generalizată a cadrului didactic respectiv, care nu declara admişi studenţii la examene, indiferent de modul cum tratau subiectele, pentru a-i determina să-i ofere bani, încălcându-se atât dispoziţiile legale, dar şi codul de etică şi deontologie profesională”, conform Parchetului General.

Ovidiu Savu a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată, într-un dosar separat.

El a fost deja condamnat de Tribunalul Buucureşti la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.