STS respinge acuzațiile avocaților privind reacția deficitară a serviciului 112 pe Râul Alb

Serviciul de Telecomunicații respinge acuzațiile avocatului organizației Agent Green care, după agresiunea de duminică de pe Râul Alb, a reclamat că operatorii de la 112 și Poliția nu au răspuns apelurilor de urgență formulate în limba engleză.

Într-un răspuns trimis la solicitatea Europa FM, reprezentanții STS susțin că nici un apel de ajutor nu a fost refuzat, iar dialogul cu femeia care sunase la 112 a fost purtat și în limba engleză atât de către operatorii 112 cât şi de către dispecerii de la I.S.U. şi I.P.J. Hunedoara.

Europa FM a solicitat STS înregistrările convorbirilor, însă potrivit Serviciului, acestea nu pot fi puse legal, la dispoziția presei de către instituție.

images

Vă reamintim, Bogdan Tudor, avocatul președintelui Agent Green, Gabriel Păun, care a fost bătut de mai mulți bărbați pe Râul Alb, a reclamat că după incidentul de duminică, operatorii de la 112 i-ar fi răspuns apelantei că nu înțeleg limba engleză.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, avocatul susține că și Poliția din Hațeg a avut aceeași atitudine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În acest dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor şi lovire. Nimeni nu este pus sub acuzare, deși trei persoane au fost bătute. În urma conflictului, președintele organizației de mediu și un reprezentant al firmei care construiește microcentrala pe Râul Alb au ajuns la spital în stare gravă.

La solicitarea Coaliției pentru Mediu, premierul Victor Ponta a condamnat ,,cu fermitate,,, aseară, actele de agresiune fizică asupra unor activiştilor de mediu cerând pedepsirea vinovaților.

Solicitat de Europa FM, prim ministrul a explicat că nu dorește să comenteze mai mult acest subiect, mai ales că în curs se desfășoară cercetări penale.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS