Confidenţialitate

Streinu Cercel: Purtarea măștii va face diferența în următoarea perioadă | AUDIO

Managerul Institutului bucureștean de Boli Infecțioase “Matei Balș” pledează pentru purtarea măștii în această perioadă de relaxare a restricțiilor impuse de epidemie.

Odată cu trecerea la starea de alertă în România, masca este obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

“Masca este foarte importantă. Masca va face diferența, în mod net, în următoarea perioadă. Numai că această mască trebuie purtată după toate rigorile ei, adică să acopere nasul, să acopere gura, să fie folosită pentru un interval limitat de timp, de până la 4 ore dacă vorbim de mască simplă chirurgicală. Trebuie aruncată la loc sigur și, imediat, trebuie să ne spălăm pe mâini și pe față, după care punem altă mască. Dacă facem așa, lucrurile vor merge mult, mult mai bine, incontestabil. Lumea care se îmbolnăvește, o face la magazin, la stat la coadă, pe stradă. Unde se folosește apa și săpunul, unde este camera aerisită, nu sunt probleme. Experții spun că trebuie să ne cazăm în camere bine ventilate. Unde vorbim de Soare, nu vorbim de doctori”, a explicat Adrian Streinu Cercel pentru Mediafax.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adrian Streinu Cercel susține că simptomatologia pentru infecția cu noul coronavirus a rămas aceeași de la izbucnirea pandemiei.

“Pentru cazurile minore sunt aceleași lucruri, adică febră 37,5-37,8 grade. Temperatura a fost aleasă acum de 37,3 pentru că există variații ale temperaturii fiziologice ale organismului. N-are rost să punem ștachetă de 37 de grade. Contează însă formele severe, când persoana își pierde gustul, mirosul, când are dureri musculare, lucrurile iau o altă turnură. Trebuie să fim cu ochii ca pe butelie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.