Confidenţialitate

Strategii pe holurile Parlamentului înainte de votarea moțiunii de cenzură | AUDIO

Pe holurile Parlamentului se fac strategii: PSD spune că toți parlamentarii vor fi prezenți marți la vot.

Iar USR PLUS suține că…declarativ…280 de parlamentari ar vota împotriva cabinetului Cîțu.

Strategii și negocieri – cu aste se ocupă acum aleșii în Parlament. Până la urmă, moțiunea de cenzură PSD va fi supusă la vot săptămâna viitoare.

Liderul PSD – Marcel Ciolacu spune că toți aleșii social democrați vor fi prezenți la vot:

”Chiar am stat de vorbă cu colegii mei să încerce în aceste zile să evite întîlnirile publice, astfel încât să nu lipsească nimeni. Ținând cont de ceea ce se întâmplă în România, acest guvern a scăpat din mână, total, pandemia”.

USR PLUS îl refuză în continuare pe Florin Cîțu în fruntea guvernului și anunță că va vota moțiunea, chiar dacă e depusă de PSD. Ionuț Moșteanu, deputat USR PLUS:

”Nu suntem de acord cu tot ce scrie în textul moțiunii PSD și în momentul ăsta votăm moțiunea tocmai pentru a repune ordine democratică și constituțională în țara asta”.

Vizibil supărat că a pierdut cursa pentru șefia PNL – Ludovic Orban spune că Florin Cîțu este un pion care poate fi înlăturat oricând din fruntea guvernului. Unul dintre scenarii este ca Florin Cîțu să-și dea demisia înainte de moțiune:

”Dacă își dă demisia, nu va mai fi el premier interimar pe toată perioada învestirii guvernului. Domnul Cîțu ține foarte tare la funcții”.

Matematica parlamentară nu-l avantajează deloc pe Florin Cîțu: PSD, USR PLUS și AUR au împreună 280 de parlamentari, cu aproape 50 mai mulți decât minimul necesar pentru adoptarea moțiunii și demiterea guvernului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Bucureșteanu