Confidenţialitate

Straja, una dintre puținele stațiuni de munte din România unde se schiază

Straja este una dintre puținele stațiuni de munte din România unde se schiază. Sunt două pârtii cu zăpadă, iar salvamontiștii spun că speră să se mai răcească puțin pentru a reface și restul pârtiilor. Dar, pentru că au venit mulți turiști, sunt și accidente.

Cel puțin 6 km de pârtii sunt practicabili în Straja, stațiunea de munte din Valea Jiului, unde încă mai este zăpadă.

Administratorii pârtiilor au făcut si zăpadă artificială, iar faptul că lumea a venit la schi a creat și probleme pe pârtii.

Straja ocupă locul I pe țară la numărul de apeluri la Salvamont. George Resiga, șeful salvamont Straja, spune că au fost 96 de accidentări, dar, din fericire niciun accident nu a fost cu implicații care sa pună în pericol viața accidentatului.

La Straja se schiază încă, sunt tabere școlare aici și salvamontiștii, ca și administratorii pârtiilor, fac tot posibilul să refacă domeniul schiabil, cu zăpadă artificială.

Salvamontiștii le cer celor ce ajung pe pârtie să respecte câteva reguli de siguranță, să nu se aventureze pe pârtie în viteze mari, mai ales că acum este aglomerat și să fie atenți.

Citește și: Început de an cu temperaturi de primăvară. În primele zile din ianuarie au fost depășite recordurile din 17 stații meteorologice