Știrile zilei de 8 iulie în 30 de secunde – VIDEO

Europa FM vă prezintă cele mai importante evenimente ale zilei de miercuri, 8 iulie:

COD ROȘU DE CANICULĂ – Arșiță greu de suportat astazi în vestul țării. Un cod roșu de caniculă este inca in vigoare pana la ora 21.00 în județele BIHOR și ARAD. Codul PORTOCALIU este extins în 18 județe din vestul tarii si cea mai mare parte a Moldovei.

PROBLEME PE CALEA FERATĂ – Aproape toate trenurile care au sosit astazi in Gara de Nord din Bucuresti au avut intarzieri de 40-50 de minute, iar trenul care a venit de la Viena – chiar peste doua ore. Viteza trenurilor scade din cauza caniculei cu până la 30 de kilometri pe oră, anunta CFR Călători.

DECES DIN CAUZA MALARIEI – Un bărbat de 62 de ani din Constanța, diagnosticat cu malarie, a murit la spitalul „Victor Babeș” din Capitală. Bărbatul – mecanic-sef pe un vapor intr-o tara africana – fusese transferat ieri la București, în stare gravă.

Salarii mai mari pentru demnitari – Guvernul a majorat – astazi – printr-o ordonanță prin care majorează indemnizaţiile demnitarilor. Sunt vizate 48 de funcții.
Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele țării, premierul, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, şeful instanței supreme, precum și șefii serviciilor de informații.

Victor Ponta a revenit în țară – Victor Ponta i-a transmis o solicitare președintelui Klaus Iohannis privind reluarea activității ca premier începând de mâine, 9 iulie. Premierul s-a întors în țară la aproape o lună de la plecarea sa în Turcia – unde a fost operat la genunchi.

Grecia, motiv de ceartă în Parlamentul European – Alexis Tsipras a fost acuzat că-și minte poporul cu privire solicitările făcute de finanțatorii externi. Insa a fost aplaudat de „extremistii Europei”, care l-au indemnat sa renunte la euro fara sa stea pe ganduri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS