Știrile zilei de 10 iulie în 30 de secunde – VIDEO

Europa FM vă prezintă cele mai importante evenimente ale zilei de vineri, 10 iulie:

REZULTATE BACALAUREAT – S-au afișat rezultatele finale la bacalaureat – după contestații. Rata de promovare a crescut la 68 la sută, dar unii candidaţi ar putea afla că au fost eliminaţi dupa ce vor fi finalizate anchetele, a anunţat astăzi ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Polemici premier-presedinte-vicepremier – Abia revenit în țară, premierul Victor Ponta a anuntat că majorarea salariilor demnitarilor nu se va aplica de la 1 august, ci odată cu intrarea în vigoare a legii salarizării, care îi vizează pe toți bugetarii.

PREMIERĂ – Mâine va fi inaugurat la Nădlac si primul punct de frontieră pe o autostradă din țară. Va avea 20 de benzi de circulație si va fi dotat cu camere si programele informatice care afișează automat dacă mașinile sunt furate sau dacă au vigneta plătită.

ANALIZĂ LA BRUXELLES – Creditorii analizează la Bruxelles propunerile trimise noaptea trecuta de Guvernul grec. Reformarea sistemului de pensii și creșterea unor taxe apar în planul de reforme.

Omar Sharif a murit la vârsta de 83 de ani, în urma unui infarct. Actorul de origine egipteană a devenit celebru pentru roluri din filme precum “Lawrence al Arabiei” şi “Doctor Zhivago”. Omar Sharif s-a stins astazi într-un spital din Cairo. În luna mai a acestui an, fiul sau declara că actorul avea pierderi de memorie şi ca s-a retras din activitate din cauza maladiei Alzheimer de care suferea.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS