Ştirea Bravo: Paul Dicu va alerga din nou la cel mai dur maraton din lume, pentru copiii bolnavi de inimă

Ştirea Bravo din Deşteptarea de vineri – şi poate din întreaga săptămână – este că Paul Dicu va alerga peste 250 de kilometri prin Sahara pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de inimă, sperând să atragă prin gestul său cât mai multe donaţii şi sponsorizări.

Cursa, a cincea participare consecutivă a lui Paul Dicu la cel mai dur maraton din lume, are loc luna viitoare, în sudul Marocului.

Cel mai dur maraton din lume, Maratonul nisipurilor, îi adună pe sportivi în Sahara. Aleargă 251 de kilometri, la 50 de grade, în şase zile.

În fiecare an, peste 1000 de atleţi vin în deşertul african să afle cât de puternici sunt. Misiunea lor e mai dificilă decât a unui sportiv obişnuit pentru că aleargă şi cu proviziile în spate: rucsacuri de 10 kilograme în care au kit-uri de supravieţuire, saci de dormit şi haine.

Paul Dicu va merge pentru a cincea oară consecutiv la acest maraton. Este felul său de a-i ajuta pe copiii bolnavi de inimă.

Cu banii strânşi în ultimii ani, după ce Paul Dicu a alergat în sudul Marocului, a fost amenajată şi dotată cu aparatură nouă secţia de cardiologie a Spitalului Marie Curie din Bucureşti. Şi în acest an, banii vor fi destinaţi tot copiilor bolnavi de inimă.