Confidenţialitate

Ştirea bravo: Pagina de pe Facebook care îţi arată preţurile din pieţele bucureştene

Vorbim despre un proiect info-vizual despre pieţele din Bucureşti – mai ales că pieţele sunt pe cale de dispariţie, le urăşte Fiscul, le urăşte Comisia Europeană, în câţiva ani totul va fi numai supermarket.

L-au iniţiat două studente din Bucureşti. Ioana Cozma și Alexandra Popescu: ele au creat pagina “Piețe din Bucureşti”, unde postează imagini cu fructele și legumele puse la vânzare, cu preţurile la care sunt disponibile dar şi cu vânzătorii din pieţe.

Ideea a pornit ca un proiect pentru masterul de Social Media și Marketing Online de la SNSPA, pe care îl urmează.

Bazată pe motto-ul “Noi vizităm piețele din București pentru tine și îți dăm de veste cum e vremea la tarabe”, pagina de Facebook Pieţe din Bucureşti oferă informaţii despre prețurile și marfa din piețele bucureștene, precum și recomandări.

Fetele verifică piețele dimineața  și au un sistem bine pus la punct: Alexandra vorbește cu vânzătorii, iar Ioana face fotografiile.

Până acum, au analizat șase piețe din Capitală: Crângași, Matache, Obor, Berceni, Drumul Taberei și Veteranilor și spun că, pentru început, s-au concentrat mai mult pe interacțiunea cu oamenii și la felul în care își aranjează marfa pe tarabă.

Pe pagină sunt postate și infografice cu un design prietenos, care arată proprietățile diverselor legume și fructe. De grafică se ocupă Ioana, pe baza unor informații luate de pe site-uri specializate.

Cele două studente vor să viziteze toate piețele din București, pentru ca mai apoi să publice o hartă și o clasificare a acestora.