Ştirea Bravo în Deşteptarea: ShoeBox pentru 100.000 de copii (VIDEO)

‘ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi’ revine în acest an cu şi mai mulţi oameni dispuşi să facă fapte bune în prag de sărbători, după cum au povestit Vlad şi George în emisiunea Deşteptarea de vineri, de la Europa FM.

Vlad Petreanu şi George Zafiu au anunţat, vineri, la Europa FM că ideea ShoeBox a depăşit orice aşteptare a celui care a pornit proiectul. Pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, Vlad rezumă în clipul video cum a pornit totul şi cum puteţi ajuta.

‘Începută în 2007 în familie, ca să-l învăţăm pe băiatul nostru să împarta din jucăriile şi hăinuţele lui cu alţi copii, mai săraci din bloc, dusă apoi la zona oraşului Cluj Napoca (făceam reclamă pe status de yahoo messenger şi grupuri de mail), pentru ca în 2013 să fi adunat deja 30.669 de cutii, de la românii din 8 ţări, 66 de oraşe şi 107 centre de colectare. Proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din oraşele în care locuim’, spune Valentin Vesa pe siteul http://www.shoebox.ro.

‘Când am început ceea ce astăzi se numeşte Proiectul ShoeBox, eram singuri, cu câţiva prieteni apoi, mai târziu, iată-ne o ţară întreagă, ba chiar şi din străinătate. Am crescut datorită voluntarilor care s-au implicat în proiect şi partenerilor care ne-au ajutat să fim prezenţi în oraşele în care avem deja locaţii’, mărturiseşte Valentin Vesa, iniţiatorul ShoeBox.

Perioada de colectare a cutiilor este între 1 şi 15 decembrie 2014. În perioada 16 – 24 decembrie cutiile cu daruri vor fi distribuite la familii şi case de copii, astfel încât să ajungă la cei mici înainte de seara de Crăciun.

Click aici pentru a-i vedea pe Vlad şi George vorbind în Deşteptarea despre această idee