Confidenţialitate

Știrea Bravo: A studiat la Yale, dar s-a întors în țară, vrea să contribuie la dezvoltarea României – AUDIO

Astăzi îi spunem BRAVO lui Raul Pătraşcu, un timişorean în vârstă de numai 25 de ani.

După ce a făcut un an de liceu în SUA, a studiat la Yale şi a făcut cercetare într-un renumit spital american (John’s Hopkins, un spital renumit şi pentru cercetarea în domeniul cancerului), Raul  a decis să revină în ţară. Motivul? Vrea să contribuie la dezvoltarea României şi să-şi valorifice cunoştinţele în beneficiul ţării natale.

Raul a ajuns în Statele Unite ale Americii în perioada liceului, după ce în clasa a XI-a a câştigat o bursă pentru un an de şcoală peste Ocean, scrie pressalert.ro. În clasa a XII-a a revenit în Timişoara, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, pentru a susţine examenul de bacalaureat.

Norocul i-a surâs însă din nou, astfel că tânărul a reuşit să obţină o nouă bursă de studii, de data aceasta la celebra Yale University. În America a studiat Chimia şi Medicina Preclinică, dar nu a lăsat deoparte nici cercetarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şi totuşi, după şase ani petrecuţi peste graniţe – un an de liceu, patru de facultate şi unul în care a lucrat în cadrul spitalului – Raul Pătraşcu s-a hotărât să revină acasă.

Acum este înscris în anul doi la Medicină, dar şi la un masterat de Fizică Medicală la Universitatea de Vest.

„Tinerii medici emigrează de nevoie, nu au echipamentele necesare cu care să lucreze. Tocmai de aceea România pierde an de an tineri specialişti”, susţine timişoreanul.

Raul Pătraşcu va face cercetare în cadrul Centrului de Medicină Genomică, un proiect de circa şase milioane de euro, finanţat cu bani europeni, ce va fi realizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.