Ştirea bravo: A luat 10 la Bac învăţând în timpul liber, după muncă

Vrem să felicităm pe cineva care a luat 10 pe linie la bacalaureat în urma unui remarcabil efort de voinţă şi în ciuda aşteptărilor multor cârcotaşi.

Îl cheamă Ioan Scurtu, este din Bistriţa, e singurul absolvent din clasa a 12-a din judeţ care a luat 10 la bacalaureat – şi a luat 10 învăţând doar în timpul liber, după muncă şi şcoală.

A absolvit Colegiului Tehnic INFOEL din Bistriţa, după un parcurs destul de ezitant prin şcoală, fără note mari. Dar, la începutul clasei a XII-a, a mers la dirigintă şi i-a spus că vrea să se pregătească pentru examen şi vrea să-l ia cu notă mare.

Pentru pregătirea bacului s-a înscris la orele gratuite de la Centrul Comunitar pentru Tineret. Luna trecută, când s-a încheiat şcoala, a venit zi de zi la liceu, ca să fie ascultat şi evaluat de profesorii de la clasă, care ţineau cursuri pentru toţi elevii.

Ioan Scurtu  a luat 10 curat la toate cele trei probe scrise.

“Am obţinut aceste rezultate după foarte multă muncă, am avut ambiţie şi am demonstrat că poţi să ai rezultate bune fără a cheltui banii părinţilor. Le mulţumesc în mod special profesorilor care au fost alături de mine în tot acest timp”,  spune Ioan.

Ioan s-a văzut nevoit să se angajeze chiar din timpul liceului. A mers şi a lucrat la un depozit din Bistriţa pentru a strânge o parte din banii pe care care va avea nevoie la facultate.

Îşi doreşte să fie admis la Calculatoare şi Informatică Economică, în cadrul Politehnicii, sau la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj, acolo unde este student şi fratele său mai mare.

La nivel naţional, 63 de elevi au reuşit să ia bacalaureatul cu media 10.

Felicitări, Ioane, îţi ţinem pumnii!

Foto: Gandul.info