Confidenţialitate

Sticlă cu mercur găsită într-un bloc din Moldova Nouă

Poliția orașului Moldova Nouă a fost sesizată prin apel la serviciul special 112, că în spatele unui bloc de locuințe, este împrăștiată o substanță chimică pe o suprafață de aproximativ doi metri pătrați.

După aspect și consistență, substanța s-a dovedit a fi mercur.

Din verificările efectuate s-a stabilit că în data de 15 februarie, un tânăr de 21 de ani din Moldova Nouă ar fi vărsat din greșeală un recipient din plastic de aproximativ 700 ml, în care se afla o substanță necunoscută.

Acesta se afla în uscătoria blocului de la etajul al patrulea, iar mercurul s-ar fi scurs prin lăcașurile din care au fost scoase țevile de la sistemul centralizat de încălzire.

Polițiștii asigură locul până la curățarea totală a zonei. La Moldova Nouă sunt prezenți specialiști din cadrul DSP și Isu Caraș Severin.

Mai grav este faptul că la Moldova Nouă sunt aproape 20 de grade și în aceste condiții mercurul se evaporă.

Autoritățile au luat măsuri în ceea ce privește izolarea locului. Locuitorii din scara respectivă de bloc pot circula doar pe ușa de serviciu a imobilului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de traficul de produse sau substanțe toxice și se continuă cercetările.