Confidenţialitate

Sterilizarea pisicilor. Mituri și adevăruri (P)

Sterilizarea este un procedeu chirurgical simplu și sigur, care poate ajuta la îmbunătățirea sănătății, fizice și mentale, a pisicilor. Deși există multe mituri despre acest subiect, sterilizarea este una dintre cele mai bune decizii pe care le poate lua orice iubitor de pisici.

De ce este bine să-ți sterilizezi pisica?

Sterilizarea poate ajuta la prevenirea unor probleme grave de sănătate și poate îmbunătăți calitatea vieții pisicilor.

Reduce riscul de cancer ovarian, uterin și mamar la pisicile femele. La masculi, poate reduce riscul de cancer testicular.

Reduce comportamentele nedorite, cum ar fi marcajul teritorial și agresivitatea.

Mit vs adevăr

Mit: Pisicile trebuie să se reproducă cel puțin o dată înainte de a fi sterilizate.

Adevăr: Nu există nicio necesitate medicală sau biologică pentru ca o pisică să se reproducă înainte de a fi sterilizată.

Mit: Sterilizarea este dureroasă și periculoasă.

Adevăr: Sterilizarea pisicilor este o procedură chirurgicală prin care se îndepărtează organele reproducătoare ale femelei (ovare și uter) sau ale masculului (testicule). Acest proces împiedică pisica să se reproducă și, de asemenea, reduce producția de hormoni sexuali. Procedura este efectuată sub anestezie generală și este sigură și nedureroasă.

Mit: Pisicile sterilizate devin mai puțin active.

Adevăr: Pisicile sterilizate nu vor deveni mai puțin active. În unele cazuri, pisicile sterilizate pot deveni mai active, deoarece nu mai sunt preocupate de reproducere și pot fi mai interesate de joc și explorare.

Mit: Pisicile sterilizate iau in greutate.

Adevăr: Acest mit are unele adevăruri. Pisicile sterilizate au nevoie de mai puține calorii și pot deveni mai predispuse la obezitate. De aceea, pisicile sterilizate au nevoie de o hrană special creată pentru ele.

Cum să fii expert în nutriția pisicii tale?

Nutriția joacă un rol important în menținerea stării bune de sănătate a pisicii tale sterilizate, pe tot parcursul vieții. PURINA® PRO PLAN® cuprinde o gamă variată de produse echilibrate din punct de vedere nutrițional, care au fost special create pentru a gestiona nevoile nutriționale specifice ale pisicilor sterilizate.

Fiecare produs din gamă este formulat științific pentru a ajuta la promovarea sănătății urinare și la menținerea greutății corporale optime, conținând, de asemenea, nutrienți specifici care oferă un sprijin suplimentar pentru sănătatea creierului, rinichilor sau a sistemului digestiv.