Stela Popescu: ”De câte ori m-am întors acasă, am fost fericită și am constatat că este cea mai frumoasă țară din lume” – AUDIO

În ultimul interviu acordat de Stela Popescu pentru Europa FM, cu doar două zile înainte să fie găsită fără suflare în casă, artista a vorbit despre România și cum uneori nu știm să apreciem ceea ce este fix sub privirile noastre. ”De câte ori m-am întors acasă, am fost fericită și am constatat că este cea mai frumoasă țară din lume”, mărturisea Stela Popescu pentru Europa FM.

„România e frumoasă, dar ne străduim din răsputeri să o distrugem”, mărturisea, cu tristețe în glas, Stela Popescu.

Sophie Dimulete a stat de vorbă cu îndrăgita actriță cu doar două zile înainte ca aceasta să se stingă din viață, în timpul pregătirilor pe care Europa FM le face pentru a marca Ziua Națională a României, 1 Decembrie. Avea să fie ultimul interviu acordat de Stela Popescu.

„De 1 Decembrie, mă pregătesc să plec în turneu în Spania, cu Teatrul Constantin Tănase, pentru românii din Spania. Nici nu știți cât de bucuroși sunt când mergem acolo! Stăm 4 zile, jucăm la Barcelona și în alte două orașe. Cu Arșinel, Vasile și Valentina și mulți alți actori de la Teatrul Constantin Tănase.”

„România toată e frumoasă, dar ne străduim din puteri să o distrugem (râde). Eu iubesc România, dar noi suntem veșnic nemulțumiți, veșnic nefericiți. Nu știu de ce ne este teamă să acționăm și ne lăsăm pe mâna altora.

Draga mea, eu am fost foarte fericită la Revoluție. Îmi iubesc țara. M-am bucurat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar s-a întâmplat mai puțin decât m-am așteptat. Am crezut că odată eliberați de dictatură, românii vor fi mai fericiți. N-au făcut mare lucru pentru asta. Pentru că s-au speriat, n-au știut de unde să apuce. Unii sunt contra, unii sunt pentru. Românii nu se unesc. Cred că de acolo ni se trage. Se sperie, se contrazic … românii se contrazic, în general. Au aceeastă manie de anu fi de acord. De ce? … nu înțeleg!”

„Aș schimba la români mentalitatea. Să nu se mai certe! Să fie mai buni, mai prieteni, să nu se mai certe! Să nu mai aud zicala aceea … să moară și capra vecinului! Ba a mai apărut una: să moară vecinul, ca să-i iau capra! … e și dintr-un plus de umor pe care îl are românul. Umor negru. Îi place să fie el mai răutăcios, ca să aibă haz.

Mi-e dragă țara asta și poporul ăsta! E un popor talentat. Și la muzică, și la teatru, și la tehnică. Nu vezi câte invenții sunt făcute de români? Și le-au părăsit undeva în drum și acum se laudă alții cu ele. Păi, de ce? Își părăsesc propriile invenții!

Eu am călătorit foarte mult, datorită teatrului. De câte ori m-am întors acasă, am fost fericită și am constatat că este cea mai frumoasă țară din lume ! Îmi place la munte, îmi place la mare, îmi place printre români, îmi place peste tot!”, mărturisea Stela Popescu.

Ultimul interviu acordat de Stela Popescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Actriţa Stela Popescu, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită moartă, joi, în locuinţa sa. După un apel la 112, la faţa locului au fost trimise două echipaje SMURD (tip B şi C), însă actriţa era decedată, nemaiputând fi făcute manevre de resuscitare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS