Confidenţialitate

Ștefan Bănică, într-un nou turneu

Ștefan Bănică dă startul, duminică, unui nou turneu național.

Recitalurile promit “energie, emoție și rock’n’roll”.

Turneul reunește 8 orașe.

Ștefan Bănică le promite fanilor o atmosferă dansantă și emoționantă, prin interpretarea celor mai frumoase cântece din repertoriul său, lansate de-a lungul carierei sale de peste 30 de ani.

  • Galați – Duminica, 27 octombrie, Sala Sporturilor “Dunărea”
  • Pitești – Luni, 28 octombrie, Casa de cultură a Sindicatelor
  • Târgu Jiu – Marti, 29 octombrie, Sala Sporturilor
  • Arad – Miercuri, 30 octombrie, Sala Sporturilor “Victoria”
  • Oradea – Vineri, 01 noiembrie, Casa de cultură a Sindicatelor
  • Buzău – Marti, 18 noiembrie, Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”
  • Bacău – Miercuri, 06 noiembrie, Teatrul de Vara “Radu Beligan”
  • Botoșani – Joi, 07 noiembrie, Sala Polivalenta Elisabeta Lipa

Biletele sunt disponibile online.

Ştefan Bănică s-a născut la 18 octombrie 1967, la Bucureşti, fiu al actorului Ștefan Bănică și al jurnalistei Sanda Vlad-Liteanu.

Artistul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1989, la clasa profesorului Ion Cojar.

În actorie, tânărul Ștefan Bănică s-a remarcat cu interpretarea unor roluri precum Mihai Marinescu, în „Liceenii”(1987), „Extemporal la dirigenţie” (1987) şi „Liceenii Rock ‘n’ Roll” (1992). A mai jucat în filme precum „Băieţi buni” (2005), „O viaţă minunată/ A Beautiful Life” (2008) şi „Ho Ho Ho” (2009).

A fost actor al Teatrului ”L.S. Bulandra” între anii 1990-2002, iar din 2002 este actor al Teatrului de Comedie. A colaborat la Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Național București, Teatrul Metropolis. Dintre piesele de teatru în care a jucat amintim: ”Maidanul cu dragoste”, ”Deșteptarea primăverii”, ”Visul unei nopți de vară”, ”Poveste de iarnă”, ”Domnișoara Nastasia”, ”Black & White”, ”Hamlet”, ”A douăsprezecea noapte”, ”Chicago”, ”Revizorul”, ”Desculț în parc”, ”Cui i-e frică de Virginia Woolf”, ”Pescărușul”, ”Jake și femeile lui”.

A susţinut mii de concerte, între care s-au numărat şi spectacole de Crăciun susţinute la Sala Palatului. A lansat 15 albume de autor, vândute în peste 500.000 exemplare, premiate cu 5 discuri de aur şi două de platină.

În televiziune, Ştefan Bănică a colaborat pentru proiecte ca „Dansez pentru tine” (Pro TV), ca prezentator, şi „X Factor” (Antena 1), în calitate de jurat.

În 2004, Ştefan Bănică a fost decorat de preşedintele Ion Iliescu cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.