Steaua revine în fruntea Ligii I; Campioana se va decide în ultima etapă

Aseară, în penultima etapă, roș-albaștri au trecut cu 2-0 de FC Botoșani în timp ce ASA Tg Mureș a pierdut cu 1-3 în deplasare la Astra Giurgiu.

Pe Arena Națională, Nicușor Stanciu a fost omul meciului. El a centrat în minutul 23, când Varela a deschis scorul iar apoi a făcut 2-0 după o acțiune personală, chiar înainte de pauză. Fără Chipciu, suspendat și Tănase, accidentat, Steaua a terminat și în dublă inferioritate numerică. În minutul 54 Prepeliță a primit roșu direct pentru un fault. Intrat pentru a-l înlocui în sistem pe eliminat, Bourceanu a reușit să stea pe teren doar 5 minute, interval în care a încasat două cartonașe galbene. 11 contra 9 timp de 30 de minute, FC Botoșani nu a periclitat însă cu adevărat victoria Stelei. Să mai spunem că Gigi Becali a anunțat că sezonul viitor echipa va fi pregătită de fostul căpitan, Mirel Radoi.

Și meciul de la Giurgiu s-a lăsat cu eliminări, dar spre final. La scorul de 2-1 pentru Astra, gazdele au mai înscris un gol, în minutul 89, anulat însă pentru offside. A urmat o încăierare generală în urma căreia Sebastian Coltescu a arătat 4 cartonașe roșii – pentru Ben Youssef și Laban de la Astra respectiv Gonzalez și portarul de rezervă, Viciu de la ASA. Antrenorul giurgiuvenilor, Șumudică, a fost și el trimis în tribună. Deasemena Junior Morais de la Astra a primit roșu la începutul incidentelor dar nu a părăsit terenul de joc și a evoluat până la final, Coltescu uitând să îl trimită la vestiare. Potrivit Gazetei Sporturilor, ASA Tg Mureș vrea să ceară din acest motiv victoria cu 3-0 la masa verde.

Alibec a deschis scorul pentru gazde în minutul 19, Bumba a egalat înainte de pauză; Alibec a reușit dubla în minutul 63 iar Fatai le-a mai dat o lovitură mureșenilor, pe contra atac, în prelungirile partidei.

Steaua are acum două puncte avans iar titlul se va decide joi, în ultima etapă, când campioana en-titre se va deplasa la CSMS Iași iar AȘA Tg Mureș va primi vizita deja retrogradatei Oțelul Galați.

Diseară la Europa FM vine președintele lui AȘA tg Mureș, Narcis Răducan, invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea Tribuna Zero de la ora 21.