Steaua păstrează şanse pentru primăvara europeană, Astra se resemnează cu o victorie de onoare

Roş-albaştrii trebuie sa castige meciul din 11 decembrie, pe Arena Nationala, cu Dinamo Kiew, iar Aalborg sa nu o invinga pe Rio Ave in Portugalia.

Steaua a pierdut meciul de la Aalborg, 0-1 si mai are doar sanse teoretice de calificare in saisprezecimile de finala ale Europa League.

Daca in tur, pe Arena Nationala, danezii au ratat ocazii uriase iar dupa pauza ros-albastrilor le-a intrat tot si s-au impus cu 6-0, aseara s-a intors roata. Steaua a dominat si a trimis 16 suturi spre poarta adversa, marea majoritate de catre Claudiu Keseru, in timp ce adversarii au sutat doar de 3 ori la poarta. Enevoldsen a marcat dupa o faza in care Papp a alunecat si l-a pierdut din marcaj, in minutul 72.

Ros-albastri au alergat apoi fara succes dupa egalare iar meciul s-a terminat cu o criza de nervi a lui Keseru , exasperat de o a 3-a mare ratare doar in minutele de prelungire. Antrenorul Costel Galca a spus ca uneori fotbalul nu poate fi inteles si a acuzat starea gazonului si absenta lui Rusescu.

Pentru a merge in primavara europeana, Steaua trebuie sa o invinga in ultima etapa, peste doua saptamani, pe Dinamo Kiew, pe Arena Nationala iar Aalborg sa nu castige in deplasare la ultima clasata, Rio Ave. Aseara portughezii au cedat cu 0-2 in Ucraina si Dinamo Kiew si-a asigurat astfel calificarea.