Confidenţialitate

STB va extinde serviciul de plată cu cardul bancar de tip contactless în mijloacele de transport în comun | AUDIO

Societatea de Transport București anunță că va extinde serviciul de plată cu cardul bancar de tip contactless în mijloacele de transport în comun. Au început procedurile de achiziție publică pentru validatoarele ce vor fi instalate pe circa 1.000 de autobuze de generaţie mai veche, tramvaie și troleibuze.

În prezent, plata cu cardul este deja funcțională pe autobuzele noi Mercedes Hibrid şi Otokar.

Noul sistem ajută la plata călătoriei cu orice card bancar contacless, chiar dacă pasagerii nu dețin un card de transport sau călătorii valabile.

Plata se poate face direct cu telefonul mobil tip smartphone sau cu ceasul tip smartwatch, atâta timp cât au atașat un card bancar.

Potrivit operatorului de transport public, acest sistem de plată reduce costurile STB printr-o gestionare mai eficientă a centrelor de vânzare, iar față de aceeași perioadă a anului trecut, în noiembrie 2021, STB a avut de circa 6 ori mai multe încasări.

În prezent, la solicitarea controlorilor, călătorii trebuie să apropie cardul bancar de validator, în autobuzele noi Otokar și Mercedes Citaro hibrid, iar în tramvaiele liniilor de noapte (1 și 10) și în cele de pe linia 41, călătorii trebuie să comunice agenților de control ultimele 4 cifre ale cardului, astfel încât aceștia să poată verifica dacă plata călătoriei a fost efectuată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Adriana Sârbu

Citește și: Benzina și motorina, mai scumpe de la 1 ianuarie. Ministerul Finanțelor a publicat noile accize | AUDIO