Statuia lui Freddie Mercury care adună fanii din toată lumea pentru „Freddie Mercury Montreux Memorial Day” – GALERIE FOTO

Freddie Mercury (Farrokh Bulsara) surprins în hainele cu care a apărut în deschiderea concertului de pe Wembley din 1986 se înfăţişează sub forma unei impresionante statui  amplasate pe malul lacului Geneva, din Montreux, Elveţia.

Freddie Mercury_196039388
FOTO: InnaFelker / Shutterstock.com

Lacul Geneva (sau lacul Léman, cum i se spune în franceză), este cel mai mare lac natural din Europa de Vest şi totodată cel mai mare lac alpin şi a devenit loc de pelerinaj pentru fanii lui Freddie Mercury realizată impecabil în urmă cu fix 20 de ani.

statuia lui Freddie Mercury de pe malul Lacului Geneva_168504059
FOTO: InnaFelker / Shutterstock.com

Aici, începând din anul 2003, an de an, în primul weekend din septembrie fanii din întreaga lume se adună în zona statuii pentru a-l comemora pe artist. Evenimentul a fost botezat „Freddie Mercury Montreux Memorial Day”.

Statuia lui Freddie Mercury este realizată de artista cehă Irena Sedlecka Inaugurată în 1996, în prezența tatălui lui Freddie și a sopranei Montserrat Caballé, statuia are 3 metri înălţime.

MONTREUX Elvetia statuia lui Freddie Mercury_195439583
FOTO: Serjio74 / Shutterstock.com

Luni s-au împlinit 70 de ani de la naşterea lui Freddie Mercury.

Statuia lui Freddie Mercury care adună fanii din toată lumea pentru „Freddie Mercury Montreux Memorial Day” - GALERIE FOTO
FOTO: Philip Bird LRPS CPAGB / Shutterstock.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS