Staţiunea Mamaia: Bărbat salvat de la înec de poliţiştii de frontieră

Un bărbat care naviga cu o barcă gonflabilă pe mare, în zona staţiunii Mamaia, şi care era în pericol să se înece a fost salvat, luni dimineaţă, de poliţiştii de frontieră, care au ajuns la el cu o ambarcaţiune rapidă.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi, luni, în jurul orei 10.00, prin numărul de urgenţă 112, că un bărbat care naviga cu o ambarcaţiune gonflabilă pe Marea Neagră, în zona staţiunii Mamaia, se afla în pericol de înec.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat operativ, deplasându-se în zonă cu o ambarcaţiune rapidă, conform procedurilor specifice în astfel de cazuri.

La scurt timp, persoana în cauză a fost recuperată de către echipajul Poliţiei de Frontieră şi adusă în siguranţă la mal, unde a fost preluată, pentru investigaţii medicale, de personalul medical de la Serviciul de Urgenţă Constanţa”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Acţiunea de salvare şi căutare pe mare a fost coordonată de poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemul Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră – SCOMAR.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS