Stațiile de metrou, în categoria construcțiilor dotate obligatoriu cu adăposturi de protecție civilă

Stațiile de metrou, bisericile, sălile sportive și aproape toate hotelurile și pensiunile vor fi obligate să aibă adăposturi de protecție civilă.

Printr-o decizie adoptată în ședința de astăzi, Guvernul a inclus aceste clădiri în categoria construcțiilor dotate obligatoriu cu astfel de adăposturi.

Adăposturile de protecție civilă sunt spații special amenajate pentru protejarea populației și a bunurilor din patrimoniul cultural național în caz de război sau dezastre.

Guvernul a stabilit categorii noi de clădiri cu subsol, în cazul cărora este obligatorie amenajarea unor astfel de adăposturi. Vorbim despre stațiile de metrou, care nu sunt dotate toate cu astfel de adăposturi, biserici, hoteluri și pensiuni care ocupă o suprafață mai mare sau egală cu 600 de metri pătrați și săli de sport cu cel mult 400 de locuri pe scaune, indiferent de aria pe care o ocupă.

Nu pot fi amenajate adăposturi de protecție civilă în clădirile considerate monument istoric. Obligativitatea amenajării unor astfel de spații a fost eliminată în cazul clădirilor cu subsol, cu o suprafață mai mică de 600 de metri pătrați, utilizate în special de întreprinderile mici și mijlocii.

În ceea ce privește punctele de comandă de protecție civilă, acestea vor fi amenajate în primăriile din orașe-reședință de județ, la prefecturi și în sedii ale administrației publice centrale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS