Staţia de metrou Costin Georgian se deschide astăzi

Staţia de metrou Costin Georgian se va deschide marți. Au fost montate noile porţi batante, astfel că accesul călătorilor va fi permis începând cu ora 15.00, anunţă Metrorex.

Ultimele lucrări de modernizare a instalaţiilor de control-acces vor fi făcute în staţiile Pantelimon şi Basarab 1, în weekend, în perioada 16 – 19 septembrie.

Pentru staţia de metrou Pantelimon, ca şi în cazul celorlalte staţii cu un singur acces, Metrorex a cerut sprijin RATB pentru infiintarea unei linii de autobuz, care sa-i preia pe călători.

Se vor încheia astfel lucrările de modernizare a sistemului de acces în toate cele 41 de staţii de metrou; practic s-au înlocuit turnichetele cu porţi batante, care facilitează accesul călătorilor la metrou şi evacuarea rapidă în cazul unor situaţii de urgenţă.  Porţile batante vor fi dotate, pe lângă sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless. De asemenea, Metrorex va achiziţiona 139 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest şi să funcţioneze cu sistem POS.

Proiectul de modernizare e finanţat din fonduri europene nerambursabile.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS