Statele Unite ale Americii sărbătoresc Ziua Națională

Petreceri în aer liber și focuri de artificii – iată cum marchează americanii Ziua Națională. În toate orașele mai mari sau mai mici de pe cuprinsul Statelor Unite, au loc serbări de Ziua Independenței.

Însă, de teama unor atacuri teroriste, autoritățile americane au sporit măsurile de securitate, în special în aeroporturi.

 

Statele Unite ale Americii sărbătoresc pe 4 iulie Ziua Națională. Cunoscută ca Ziua Independenței, aceasta marchează aniversarea Declarației de Independență din 4 iulie 1776, față de Marea Britanie, act semnat de 13 colonii de pe continentul nord-american. Data de 4 iulie a devenit Ziua națională a SUA începând cu anul 1941, în timpul mandatului președintelui Franklin Delano Roosevelt.

În prezent, Ziua Independenței este marcată prin petreceri câmpenești, focuri de artificii, meciuri de baseball şi tradiţionalele concursuri de mâncat hotdog. La Casa Albă, preşedintele Barack Obama și Prima Doamnă, Michelle, organizează o petrecere pentru militari şi familiile lor.

Anul acesta, autoritățile americane au luat măsuri de securitate speciale în weekendul prelungit de 4 iulie, mai ales în aeroporturi, gări şi în centrele de tranzit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS