Confidenţialitate

Statele insulare solicită acțiuni imediate în privința schimbărilor climatice

Statele insulare, unele dintre țările cele mai afectate de riscul creșterii nivelului mărilor, au făcut apel, în cadrul conferinței ONU pivind schimbările climatice de la Madrid, la acțiuni imediate din partea comunității internaționale în privința schimbărilor climatice, informează Mediafax, citând Reuters.

De asemenea, reprezentanții acestor țări susțin că unele dintre țările dezvoltate refuză să facă vreun compromis în cadrul discuțiilor privind schimbările climatice.

Simon Stiell, ministrul Mediului din Grenada, a declarat că există o discrepanță între declarațiile unor lideri ai statelor industrializate și pozițiile lor din cadrul negocierilor privind mediul.

„Spiritul și obiectivele Acordului de la Paris sunt erodate clauză cu clauză, discuție cu discuție”, a spus Stiell.

Totodată, reprezentanții statelor insulare au făcut apel la înființarea unui fond care să fie utilizat pentru sprijinirea țărilor afectate de efectele schimbărilor climatice.

„Avem nevoie de o finanțare clară și predictibilă, la care să putem să avem acces pentru a putea compensa pierderile suferite”, a spus ministrul Economiei din Fiji, Aiyaz Sayed Khaiyum.