Confidenţialitate

Starea de alertă se prelungeşte pe teritoriul României cu încă 30 de zile

Starea de alertă se prelungeşte pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu data de 15 octombrie, potrivit decizie anunțate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Înaintea anunțului CNSU, în conferința de presă susținută marți seara de la Palatul Cotroceni, președintele a fost întrebat dacă nu consideră că ar trebui instituită, din nou, Starea de Urgență – chiar și numai regional.
Legea privind Starea de alertă oferă instrumentele pentru a gestiona pandemia, a spus Klaus Iohannis, care a subliniat că o propunere privind revenirea la Starea de Urgență trebuie să vină de la experți.

Președintele a cerut guvernanților să crească numărul de paturi din secțiile ATI.

România are în prezent puțin peste 1000 de paturi disponibile la Terapie Intensivă pentru pacienții Covid. Iar azi s-a atins un nou record, cu 651 de pacienți în stare gravă aflați în secțiile ATI.

„Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor şi imposibilitatea secţiilor de terapie intensivă de a mai primi şi trata cazurile severe. În acest sens, am solicitat prim-ministrului şi ministrului Sănătăţii să evalueze în timp real necesarul de paturi de la terapie intensivă şi să crească, de fapt, capacitatea secţiilor de terapie intensivă, pentru a fi pregătite şi pentru situaţii mai grave”, a declarat şeful statului.