Confidenţialitate

Starea de alertă în sectorul 1 nu va fi prelungită, anunță Prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că nu va prelungi starea de alertă în Sectorul 1, pe care a solicitat-o primarul Clotilde Armand. În opinia prefectului Alin Stoica, situația din teren arată că salubrizarea este, în acest moment, bună și nu se mai impune o asemenea măsură.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată în baza informaţiilor primite de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a aprobat, duminică, prelungirea stării de alertă pe raza sectorului, iar hotărârea a fost trimisă prefectului Capitalei.

Pe 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1, cu acordul prefectului Capitalei, a adoptat o hotărâre privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile.

Compania Romprest a dat asigurări că nu mai “şantajează” autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare, transmite primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

“Prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că astăzi la prefectură a avut loc o întâlnire între reprezentanţii companiei de salubrizare şi Primăria Sectorului 1 iar compania Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare aşa cum prevede legea salubrizării şi regulamentul municipal de salubrizare.

De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile şi a refuzat sistematic să priceapă, menţinând un şantaj ticălos: fără facturi umflate şi fără curăţenie fictivă. În caz contrar vom aveam din nou stare de alertă”, a scris edilul pe Facebook.

Foto: INQUAM/Octav Ganea