Stare de urgență la Jakarta, după mai multe explozii soldate cu morți

Este stare de urgență la Jakarta,  6 explozii s-au produs azi dimineață. Cel puțin 8 atacatori au detonat încărcături explozive într-un centru comercial de lângă palatul prezidențial, în apropiere de reprezentanța ONU. De asemenea, au atacat o secție de poliție și mai multe cafenele. Poliția a confirmat că a ucis 5 suspecți de terorism. Au murit, de asemenea, 2 civili. 

 

Poliția anunță că cinci atacatori au fost uciși după ce s-au baricadat într-o sală de cinema, iar alți patru au fost arestați. E cert până acum că au fost atacate un sediu al Poliției și o cafenea Starbucks, însă au fost raportate cel puțin șase explozii iar autoritățile spun că se așteaptă la pagube mult mai mari.   Exploziile au avut loc în zona Thamrin, un cartier în care își au sediul mai multe companii multinaționale, câteva ambasade dar și biroul Org. Nat. Unite de la Jakarta. Vizat de atacatori a fost și un centru comercial. Toate aceste obiective sunt în apropierea palatului prezidențial. Bilanțul oficial vieților nevinovate pierdute în acest atac ajunge deocamdată la cifra doi, deși presa internațională vorbește despre mai multe persoane. Cel puțin o persoană decedată este un străin. Străzile din Jakarta seamănă acum cu cele din Paris din luna noiembrie noiembrie: polițiști înarmați, vehicule blindate și lunetiști pe acoperișurile clădirilor.  


Condamnăm atacurile. Urmăriți-i și prindeți-i pe acești indivizi și rețeaua lor, a spus președintele indonezian care a calificat atacurile drept acte de terorism. Ultimul atac înregistrat în capitala Indoneziană a avut loc în iulie 2009, când au fost detonate bombe la hotelurile Marriott și Ritz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS