Confidenţialitate

Stare de urgență în insula Thasos din cauza incendiilor de vegetație

Ministerul Afacerilor Externe de la București anunță că autoritățile din Grecia au instituit starea de urgență pe insula Thasos din cauza incendiilor de vegetație.

Au fost evacuate localitățile Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas aflate în zona sudică a insulei. Urmează să fie evacuată vechea capitală a insulei, localitatea Theologos.

 

Focul a izbucnit sâmbătă (pe 10 septembrie) în zona localităților Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki din pricina unor trăsnete, apoi s-a extins din cauza vântului care suflă cu putere.

Autoritățile locale au anunțat că pe centura insulei Thasos se circulă  în condiții normale, iar circulația ferry-boat-ului între Limenas-Thasos (nordul insulei) și portul Keramoti, aflat pe partea continentală a Greciei se desfășoară fără probleme.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginior de Internet www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în ”App Store” şi ”Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.