Confidenţialitate

Star Wars: Rise of Skywalker păstrează supremația în box office-ul nord-american

Lungmetrajul science-fiction Star Wars: Rise of Skywalker s-a aflat pentru a doua săptămână consecutiv în fruntea box office-ului nord-american, cu încasări de 72 de milioane de dolari în acest weekend, potrivit Agepres, care citează estimăril date publicităţii de portalul IMDB.

Regizată de J.J. Abrams și prezentată drept capitolul final al celor nouă episoade din saga ”Star Wars”, pelicula a avut parte atât de cronici pozitive, cât şi negative, obţinând încasări în mod considerabil mai mici decât în weekendul trecut, când a cumulat 177,4 de milioane de dolari. Pe plan internaţional, după mai puţin de două săptămâni în cinematografe, ”Rise of Skywalker” a obţinut 725 de milioane de dolari încasări, ocupând cea de-a zecea poziţie în topul filmelor cu cele mai mari venituri globale lansate anul acesta şi locul al şaptelea în topul peliculelor lansate în Statele Unite.

”Rise of Skywalker” îşi păstrează un avantaj semnificativ faţă de pelicula aflată pe cea de-a doua poziţie, ”Jumanji: The Next Level”, o continuare a peliculei din 1995, cu Dwayne ”The Rock” Johnson şi Kevin Hart în distribuţie, care a obţinut încasări de 35,3 milioane de dolari în cinematografele nord-americane în acest weekend.

Romanul clasic ”Little Women”, semnat de Louisa May Alcott, a fost ecranizat de şapte ori de-a lungul timpului, potrivit revistei de specialitate Variety, dar cea mai recentă versiune, în regia Gretei Gerwig, salutată de critici prin cronici pozitive, a debutat pe cea de-a treia poziţie, cu încasări de 16,5 milioane de dolari în acest weekend. Pelicula îi are în distribuţie pe Saoirse Ronan, Florence Pugh, Timothee Chalamet, Emma Watson şi Laura Dern şi spune povestea bucuriilor şi greutăţilor din viaţa a patru surori în timpul Războiului Civil American.