Standul României, cel mai frumos la Salonul Cărţii de la Paris

Standul României a fost inclus pe primul loc în topul celor mai frumoase standuri de la Livre Paris 2017, în clasamentul realizat de actualitte.com.

Topul a fost făcut public astăzi, în ultima zi a Salonului Cărţii de la Paris, desfăşurat în perioada 24-27 martie.

Arhitectura, designul şi conceptul grafic al standului îi aparţin arhitectului Răzvan Luscov, care a realizat şi anul trecut standul României organizat de ICR la Livre Paris.

Standul se întinde pe o suprafaţă de 70 m2. Peretele din spate este conceput din oglinzi care multiplică şi în care se reflectă cititorii şi cărţile.

Pe oglinzi sunt scrise cu roşu unele dintre cele mai importante nume ale scriitorilor şi artiştilor români clasici şi contemporani care au asimilat cultura franceză, printre care Constantin Brâncuşi, Emil Cioran, Eugen Ionescu, Mircea Eliade, George Enescu, Benjamin Fondane, Dumitru Ţepeneag, Matei Vişniec, Basarab Nicolescu, George Banu.

Standul României de la Salonul Cărţii de la Paris a fost poziţionat alături de Maroc, ţara invitată de onoare la Livre Paris în 2017.

La standul de ţară al României au fost expuse volume apărute la 30 de edituri româneşti, precum şi traduceri din autori români publicate cu sprijinul Centrului Naţional al Cărţii din cadrul ICR.

Aflat la cea de-a 37-a ediţie, Salonul Cărţii de la Parisa fost creat în 1981.

În 2016, Salon du Livre a devenit Livre Paris, dedicat profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franţa şi din lume, deschis totodată publicului larg.

Cu un total de 1.200 de exupozanţi din peste 50 de ţări, cu 3.000 de autori prezenţi la peste 800 evenimente şi un număr estimat de 150.000 de vizitatori, salonul se bucură de o maximă vizibilitate în media franceze.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS