Confidenţialitate

Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf vor fi renovate

Guvernul va aproba în ședința de guvern de astăzi indicatorii tehnici pentru două dintre stadionele pe care ar trebui să aibă loc meciuri și antrenamente cu ocazia Campionatului European de fotbal din 2020.

Este vorba despre Stadionul Steaua și Arcul de Triumf.

Nu se știe când vor începe lucrările,însă.

Deocamdată, Ministerul Apărării, proprietarul Stadionului Steaua din capitală, a decis că tribunele trebuie să aibă 30.000 de locuri.

“Astăzi vom aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii Stadionul Steaua şi Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii. Acest act normativ este necesar întrucât cele două stadioane au fost declarate, alături de Dinamo şi Rapid, stadioane de interes public şi de importanţă naţională pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020”, a declarat Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ea a precizat că Stadionul Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori şi o suprafaţă desfăşurată de 70.000 de metri pătraţi.

“Durata de realizare a obiectivului va fi de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiilor este de 301,77 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale”, a spus Dăncilă.

În ceea ce priveşte Stadionul Arcul de Triumf, premierul a precizat că acesta va avea o capacitate totală de 8.100 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 17.126 de metri pătraţi, o durată de realizare de 23 de luni, iar valoarea totală a investiţiei va fi de 126,41 milioane de lei.

“Finanţarea este asigurată (…) de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Tineretului şi Sportului”, a menţionat Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, Compania Națională de Investiții va renova și stadionul Arcul de Triumf.