Confidenţialitate

Sportul devine accesibil în România și pentru persoanele cu nevoi speciale

Ionuț Stancovici este românul care și-a propus să accesibilizeze sportul pentru persoanele cu nevoi speciale din România.

”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” este proiectul prin care acesta și-a pus în gând să doteze 10 pârtii de schi din țară, cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități.
Viața oamenilor cu dizabilități nu se termină odată cu diagnosticul de pe o hârtie sau cu scaunul în care rămân țintuiți.

”Ei nu trebuie izolați de toate lucrurile normale pe care le-ar putea face, dacă noi le venim în ajutor. Și oamenii speciali visează să schieze, să plutească pe apă, să simtă bucuria de a reuși. Împreună putem să dotăm 10 pârtii din România cu schiuri pentru oamenii speciali. Împreună le dăm și lor șansa la o viață în care pot să facă tot ceea ce facem noi ceilalți”, susține Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac Smile și inițiatorul proiectului.

”Nu întoarceți capul în partea cealaltă. Ei sunt cu noi, lângă noi și au nevoie de noi. Acum. Împreună dotăm 10 pârtii din România cu monoschiuri pentru oamenii cu dizabilități!”, completează acesta.

Scopul campaniei initiate de sătmărean este promovarea și susținerea sportului în România pentru persoanele cu nevoi speciale, în mod special schiatul. De asemenea, Ionuț Stancovici luptă pentru crearea condițiilor necesare pentru practicarea acestui sport prin dotarea cu minim câte un monoschi la 10 pârtii din România, instruirea a cel puţin 100 de persoane din rândul monitorilor și echipelor de salvamontiști de a veghea și a învăța persoanele cu dizabilităţi din România să schieze, pentru integrarea acestor personae în societate prin sport, depășirea barierelor sociale și a limitelor date de situația lor aflată în dificultate, asigurând pentru aceștia egalitate de șanse.

Ce își propune campania ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”

1. Strângerea fondurilor necesare cumpărării a minim câte un monoschi pentru fiecare pârtie din ROMÂNIA: Cavnic, Vatra Dornei, Mărișel, Muntele Mic, Cheile Grădiștei, Poiana Brașov, Întorsura Buzăului, Durău, Câmpulung Moldovenesc, Predeal;

2. Crearea unei rețele de cel puţin 1oo instructori din rândul monitorilor și echipelor de salvamontiști în vederea mânuirii monoschiurilor și învățarea tainelor de-a învăța persoanele cu dizabilități din ROMÂNIA să schieze, numarul acestor instructori fiind de minim 10 persoane și maxim 40 de persoane la fiecare pârtie din țară;

3. Practicarea în număr cât mai mare a acestui sport de iarnă sau cel puțin experimentarea bucuriei de a schia a minim 50.000 de persoane cu dizabilități în primul sezon de schi, minim 100.000 în al doilea sezon de schi, minim 200.000 de persoane cu dizabilități în cel de- al treilea sezon de schi, minim 350.000 de schiori cu dizabilități în cel de-al patrulea sezon, respectiv peste 500.000 de persoane cu dizabilități care schiază în al cincilea sezon de schi.

4. Crearea cadrului necesar și prielnic ACCESIBILITĂȚII acestor persoane cu dizabilități să schieze atât în ceea ce înseamnă dotarea cu monoschiuri a pârtiilor și instruirea persoanelor din rândul monitorilor și echipelor de salvamontiști de a veghea și a învăța persoanele cu dizabilităţi din ROMÂNIA să schieze, cât și în ceea ce înseamnă asigurarea transportului acestor persoane beneficiare, unde este cazul, și a echipei de proiect cu echipamentele aferente la pârtiile din țară pe durata implementării proiectului și după, în perioada de monitorizare a acestuia.

Ajutor pentru campania ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”

DONEAZĂ prin PayPal   https://caiacsmile.ro/donatii/

DONEAZĂ direct în contul Asociației, prin TRANSFER BANCAR, folosind datele de mai jos:

Benficiar: Asociația Club Sportiv Caiac Smile

Cont LEI: RO77BTRLRONCRT0439025703

Cont EURO: RO81BTRLEURCRT0439025701

Banca Transilvania.