Confidenţialitate

Sportul nu trebuie să lipsească din viața unui diabetic

Dacă suferiți de diabet, atunci mișcarea și sportul sunt obligatorii pe lista activităților zilnice. Aveți la dispoziție multe opțiuni, printre care dansul, yoga, plimbările intense și înotul.

Înainte să vă decideți însă, consultați părerea medicului care vă îngrijește, fie medicul de familie, fie medicul diabetolog. Ei știu cu siguranță cât de pregătiți sunteți pentru efort fizic și care este pragul pe care nu ar trebui să-l depășiți.

De asemenea, medicul vă oferă informații chiar și despre momentul zilei în care este recomandat să faceți sport și, foarte important, medicul decide dacă este necesar să schimbați ceva în regimul alimentar sau felul în care vă luați medicamentele. Poate fi necesar să vă măsurați nivelul glicemiei înainte de exercițiile fizice, dar și după acestea.

Dacă sunteți o persoană sedentară și doriți să schimbați acest lucru, începeți treptat și nu în forță. Pentru început, 10 minute de efort fizic pot fi de ajuns.

Este recomandat să faceți sport împreună cu o persoană care știe că aveți diabet și care să poată interveni în caz că apare o problemă acută de sănătate.