Confidenţialitate

Spitalul Militar: Marcel Ciolacu a avut o cădere de calciu. Primul test pentru COVID-19 este negativ

Potrivit medicilor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, liderul PSD Marcel Ciolacu a avut o cădere de calciu şi a leşinat.

De asemenea i s-a făcut şi un test rapid pentru coronavirus iar rezultatul este negativ.

“În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane şi pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, domnul Marcel Ciolacu, Preşedintele Camerei Deputaţilor, s-a prezentat, în cursul acestei zile la Unitatea Primire Urgenţă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” pentru un episod lipotimic.

Conform protocolului de diagnostic al unităţii noastre, s-au efectuat o serie de investigaţii clinice, paraclinice şi de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum şi cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialişti în medicină de urgenţă, ATI, neurologie şi cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent – în observaţie etiologică, Hipocalcemie frustă.

Facem precizarea că, în conformitate cu procedurile unităţii noastre medicale, pacientului i s-a recoltat şi testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ. Testul PCR este în lucru.

Tratamentul urmat de pacient în unitatea noastră a constat în reechilibare hidro-electrolitică.

La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluţie favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigaţiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare şi a stressului, regim alimentar şi hidratare corespunzătoare”, a comunicat spitalul.

Social-democratului i s-a făcut rău, duminică, în timpul conferinţei de presă pe care o susţinea la sediul partidului.

Marcel Ciolacu prezenta, la momentul respectiv, propunerile din planul de relansare a economiei, intitulat ”Repornim România”.

Conferinţa live a fost întreruptă în momentul în care șefului PSD i s-a făcut rău.

Ulterior, acesta şi-a revenit şi a plecat cu maşina la spital.