Spitalul Judetean Tulcea / Sectia de Pediatrie ar putea fi inchisa (AUDIO)

Copiii din Tulcea nu au unde să fie tratați – spun autoritățile locale care trag un semnal de alarmă în acest sens.

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din oraș ar putea să se închidă în curând pentru că acolo a mai rămas un singur medic.

Din această cauză, în saloanele secției nu mai este internat niciun pacient.

Astfel, copii bolnavi care se prezintă la medic sunt trimiși la Constanța, Brăila sau Galați.

Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea – instituție în subordinea căreia se află unitatea sanitară – susțin că problema este una veche.

În total, spitalul Județean ar mai avea nevoie de 70-80 de medici pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Însă cea mai gravă problemă este la Secția de Pediatrie. Medicii de acolo fie s-au pensionat, fie nu vor să mai lucreze pe această secție, spune șeful Consiliului Județean Tulcea – Horia Teodorescu.

Autoritățile locale spun că acum se află într-un proces de recrutare și încearcă să aducă medici rezidenți din alte orașe.

Șeful Consiliului Județean Tulcea susține că și Unitatea de Primiri Urgențe a spitatului. O parte din vină o poartă și medicii de familie din județ, susține șeful instituției. Horia Teodorescu spune că aceștia nu știu sau nu vor să acorde primul ajutor bolnavilor și sună întotdeauna la 112 pentru a solicita ambulanța.