Confidenţialitate

Spitalul de Pediatrie din Pitești a rămas fără medici anesteziști I AUDIO

Toate urgențele pediatrice din Argeș sunt redirecționate către Spitalul Județean de Urgență după ce Spitalul de Pediatrie a rămas fără medici anesteziști.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență cere cu insistență oficialilor din capitala sa detașeze un anestezist la Pitești, întrucât Spitalul de Urgență este supraaglomerat și nu se mai poate face trierea pacienților.

Doi dintre cei trei medici anesteziști ai Spitalului de Pediatrie din Pitești se află în concedii medicale, iar activitatea de anestezie nu se mai poate desfășura. S-au  întrunit de urgență  membrii Consiliului de Admninistrație al spitalului pentru a găsi o soluție,având în vedere că Spitalul de Pediatrie din Pitești deservește și județele limitrofe Argeșului.

Ca urmare, în Consiliul de Administrația s-a luat hotărârea ca toate urgențele pediatrice chirurgicale să fie transferate la Spitalul Județean de Urgență pentru o perioadă de 10 zile. Numai că unitatea medicală este supra-aglomerată, iar medicii au anunțat că nu mai pot fi triați pacienții Covid de cei non-Covid.

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare cere cu insistență Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției detașarea unui medic anestezist pediatru la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ana Sorescu