Confidenţialitate

„Spider-Man: No Way Home”, primul film ce a avut încasări de peste un miliard de dolari de la debutul pandemiei Covid-19 | VIDEO

Ultimul film din seria Spider-Man, intitulat „No Way Home”, a devenit prima peliculă din perioada pandemiei Covid-19 cu încasări de peste un miliard de dolari.

De altfel, „Spider-Man: No Way Home” este și filmul cu cele mai mari încasări din 2021, devansând pelicula „The Battle of Lake Changjin”, produsă de China cu un buget de 200 de milioane de dolari, ce a avut încasări de peste 905 milioane de dolari la nivel mondial.

Ultimul film cu încasări de peste un miliard de dolari a fost „Star Wars: The Rise of Skywalker”, în 2019, notează BBC, citând datele Comscore.

De atunci, nicio altă producție de la Hollywood nu a mai reușit să depășească pragul încasărilor de un miliard de dolari, în mare parte din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid-19.

În acest weekend însă, filmul din Universul Matrix a atins încasări totale de 1,05 miliarde de dolari.

Co-produția dintre Sony și Disney a atins acest prag la mai puțin de două săptămâni de la premieră, cu toate că variante omicron a SARS-CoV-2 s-a răspândit rapid la nivel mondial, ridicând îngrijorări cu privire la evenimentele organizate în interior.

Încasările sunt cu atât mai impresionante cu cât filmul nu a fost lansat în China, acolo unde este cea mai mare piață cinematografică din lume.

„Spider-Man: No Way Home” îl arată pentru a treia oară pe Tom Holland în pielea lui Spiderman, alături de Michelle Jones-Watson, interpretată de Zendaya și de Doctor Strange, jucat de Benedict Cumberbatch.

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Captură video YouTube / Sony Pictures Entertainment

Citește și: Începe un nou sezon Live pe Pârtie!