Speranţe tot mai mari pentru cei care fac un atac de cord (AUDIO)

În China a fost realizat primul transplant de telocite, celulele-minune descoperite de specialiștii români la Institutul Victor Babeș din Capitală.

Deocamdată, vorbim despre un experiment realizat pe șobolani, în laborator, dar este posibil ca peste câţiva ani această procedură să se facă și la om.

Celulele descoperite de academicianul Laurenţiu Mircea Popescu au fost izolate şi injectate în inimă, după un infarct miocardic provocat. S-a observat că telocitele au îmbunătăţit semnificativ performanţele inimii, după infarct, ceea ce le dă mari speranţe cercetătorilor, a explicat Laurențiu Mircea Popescu.

Pasul următor este testarea pe oameni. Primul transplant experimental de acest gen la om s-ar putea face în câţiva ani, spune Laurenţiu M. Popescu, dar nu în România, unde nu există resursele necesare.

Telocitele – celule aflate în orice organ şi descoperite de academicianul Popescu, împreună cu echipa sa de la Institutul Naţional de Patologie ‘Victor Babeş’ din Bucureşti – sunt văzute drept o soluţie pentru regenerarea organelor vitale.