Spectacolul „Dracula pe gheaţă” va avea premiera mondială la Bucureşti pe 6 aprilie

Teatrul pe gheață din Sankt-Petersburg prezintă premiera mondială „Dracula pe gheaţă” pe 6 aprilie la Sala Palatului din București. Același spectacol are loc pe 8 aprilie la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă. În rolurile principale sunt medaliații olimpici la patinaj Tomáš Verner, Surya Bonaly și Phillippe Candeloro.

Bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, spectacolul „Dracula pe gheaţă” are premiera mondială în țara de origine a lui Vlad Țepeș, cel care a inspirat mitul Contelui Dracula. La sfârșitul secolului al XIX-lea, tânărul avocat Jonathan Harker și logodnica sa Mina fac planuri de căsătorie. Însă Jonathan trebuie să-și părăsească iubita și să ajungă în Transilvania pentru a se întâlni cu un conte ciudat care vrea să achiziționeze o proprietate la Londra.

Campioni olimpici, patinatori profesioniști, costume si decoruri fabuloase, ample instalații video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete și efecte speciale, completate de muzică, toate recreează legenda primului vampir din istoria omenirii, Contele Dracula și a sa poveste de dragoste eternă.

Conform unui comunicat de presă, coloana sonoră a spectacolului „Dracula pe gheaţă” a fost creată de compozitorul Alexey Galinsky, care are în portofoliu succese precum spectacolele pe gheață “Prințesa Anastasia”, „Alice în Țara Minunilor”, „Spărgătorul de Nuci” și „Lord of Darkness”. Alexey Galinsky a colaborat pentru a compune „Olympia”, muzica special creată pentru Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014.

Tomáš Verner

Tomáš Verner

Tomáš Verner este unul dintre cei mai de succes patinatori din Republica Cehă. Medaliat cu aur la Campionatul European din 2008 şi campion național al Cehiei de zece ori până acum, Verner a obţinut trofee la nenumărate competiții sportive internaționale, printre care la loc de cinste se află medaliile de argint și bronz de la Campionatul European și șase medalii Grand Prix, incluzand locul intâi la Cupa Rusiei, premiu obtinut in anul 2010.

Surya Bonaly

Surya Bonaly

Franțuzoaica Surya Bonaly are o carieră impresionantă, un palmares ce include 25 de medalii de aur, 10 de argint și alte 5 de bronz. Campioana națională a Franţei de nouă ori, a deținut poziția fruntașă a clasamentului european cinci ani la rând, din 1991 până în 1995 și a fost campioană mondială la juniori în 1991. Este faimoasă pentru backflip-ul său, săritura pe spate pe care a facut-o la Nagano, în 1998, la finalul carierei la amatori, fiind totodată singura patinatoare din lume care a încercat un cvadruplu toe loop, la Campionatele Mondiale din 1991.

Phillippe Candeloro

Phillippe Candeloro

Sezonul 1994 a fost anul consacrării sale internaționale. A câștigat succesiv titlul de Campion al Franței la patinaj artistic, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă din Lillehammer si medalia de argint la Campionatele Mondiale din Chiba, Japonia. Își păstrează titlul de campion al Franței până în 1997, și în paralel câștigă medalia de bronz la Campionatele Mondiale din 1995, la Birmingham. În 1998, după Jocurile Olimpice de iarnă din Nagano, unde și-a încheiat cariera de amator cu o medalie de bronz, decide să treacă la profesioniști. Doi ani mai târziu, la San Jose, devine campion mondial la profesioniști.

Preţul biletelor variază în funcție de distanța față de scenă, fiind cuprinse între 90, 130, 170, 210, 250, 290 și 330 lei, atât la București, cât și la Cluj-Napoca.

 

Foto: Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS