Spectacolele programate la Sibiu în a doua seară a Festivalului Internațional de Teatru

La Sibiu au început evenimentele din cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru, ediția 23. Sunt peste 2500 de invitați din 70 de țări. În total, au fost programate aproape 460 de reprezentații – de teatru, dans, circ și teatru de stradă – la care se adaugă o listă plină de concerte, de la fado la gospel. Din Sibiu transmite Iorgu Ianuși.

fits-2016-editie-01-ro

Norii sunt turiștii nehotărâți, ba vin, ba pleacă, dar dacă nu plouă, Sibiul se poate desfășura în voie. Multe spectacole sunt programate în aer liber, în Piața Mică, în Piața Mare și pe străzile adiacente. La Parcul Cetății, de la 18.00, putem vedea „Povestiri după piesele lui Shakespeare”, spectacol pregătit de Universitatea „Lucian Blaga”,un montaj de  întâmplări hazlii concepute pentru a onora memoria dramaturgului, de la moartea căruia se împlinesc 400 de ani.

De la 20.00, vedem la Teatrul GONG „Omul pernă”, în regia lui Eugen Gueymant, de la Teatrul ACT din București – și , o oră mai târziu, tot la Teatrul GONG se joacă ANTISOCIAL, proiectul regizorului Bogdan Georgescu, despre influența Facebook, o poveste cu liceeni despre care am mai vorbit încă de anul trecut, de la premiera care a avut loc tot în festivalul de la Sibiu.

(foto: OMUL PERNĂ, Teatrul ACT)

omul-perna-1

„Lulu”, spectacolul lui Silviu Purcărete se joacă în Fabrica de Cultură în această seară, o fostă zonă industrială în care pot fi găzduite spectacole de amploare în trei spații. Tot acolo sunt programate alte două producții marca Purcărete, celebrul „FAUST” de la Sibiu și „METAMORFOZE”.

(foto: LULU, cu Ofelia Popii, Teatrul Național Sibiu -Fabrica de Cultură)

lulu-1

Din Columbia a venit la Sibiu „Teatro Cenit” cu piesa „Antigona, durerea mea” , care se joacă de la 23.00 la Cercul Militar. Este o Antigonă care își întâlnește întregul neam în mormânt.

De notat că bilete se găsesc doar la câteva spectacole, lista completă o găsiți AICI.

fits-2016-visual-CR

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS