Spectacolele pentru copii se reiau la Opera Națională București

Opera Națională București va relua începând din luna februarie spectacolele pentru copii, se arată într-un comunicat al instituției.

Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu este primul spectacol din stagiune dedicat copiilor, fiind programat pe 4 februarie, de la ora 11:00.

„Să vă spun cum mi-a venit ideea să scriu o operă pentru voi, dragi copii. Cunosc un băiețel căruia-i place tare mult muzica și mereu îi roagă pe părinții lui să-l ducă la Operă. Știe chiar și unele arii pe dinafară. Într-o zi m-a întrebat <Pentru că toate operele pe care le-am văzut vorbesc numai despre oameni mari. Ei, dacă ar putea și copii să scrie opere!>. După asta multă vreme m-am gândit că poate nu e singurul copil care ar vrea să vadă opere pe înțelesul lui. Ba cred chiar că toți copiii așteaptă asemenea lucrări. Și cum cei mici nu au cum să compună opere, m-am hotărât să-ncerc eu”, a spus compozitorul Cornel Trăilescu despre spectacol.

Povestea motanului năzdrăvan ce folosește trucuri pentru a obține putere, bogăție și mâna unei prințese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului pe regizorii de teatru și film cât și pe compozitori.

În 2006, „Motanul încălțat” a fost pus în scenă la Opera Națională București, de către regizorul de teatru Gelu Colceag, care și-a făcut, prin acest spectacol, debutul în regia de operă.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale sau online.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS