Confidenţialitate

Specialistii ne avertizeaza asupra riscurilor la care ne expunem atunci cand ne autodiagnosticam in baza informatiilor oferite de internet

Căutările efectuate de internauți pe Wikipedia cu scopul de a afla de unii singuri explicații pentru simptomele pe care le au nu reprezintă o idee inspirată.

O spun specialiștii de la Universitatea Campbell din Statele Unite care atrag atenția că 9 din 10 termeni medicali de pe acest site conțin informații eronate.

Wikipedia, spre deosebire de enciclopediile tradiţionale, permite internauţilor să creeze, să şteargă şi să editeze explicaţiile pentru diverşi termeni, contribuind astfel la creşterea riscului de apariţie a unor erori.

Spre exemplu, într-un articol se arată că pentru a diagnostica în mod corect hipertensiunea, valorile tensiunii arteriale trebuie obţinute în cazul a cel puţin trei monitorizări separate.

O informație greșită, spun specialiștii, întrucât acest lucru determină o amânare în ceea ce priveşte începerea tratamentului.

Coordonatorul acestui studiu spune că cea mai bună sursă pentru o diagnosticare corectă rămâne în continuare consultarea unui medic.

Siteul Wikipedia a fost lansat în 2001 și de atunci a devenit extrem de popular. Celebra enciclopedie online conţine peste 31 de milioane de termeni, dintre care 20.000 au legătură cu domeniul sănătăţii.