Specialiști de top ne fac EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

Unul din trei copii români este obez. Unul din trei consumatori de canabis are sub 18 ani. 50% dintre abuzurile sexuale sunt săvârșite în familie sau de către un adult cunoscut celor mici.

În jumătate dintre aceste cazuri, copiii au mai puțin de 12 ani. În România, rata de vaccinare a coborât până la 67% pentru vaccinuri cuprinse în Programul Național de Imunizare.

Nouă specialiști de renume din domeniile medicinei și psihologiei se reunesc pe 23 noiembrie la evenimentul Educație pentru sănătate, pentru a discuta cu părinții despre cele mai importante subiecte legate de sănătatea și îngrijirea copiilor. Evenimentul are loc la Hotel Pullman, sala Plaza, între orele 09:00 – 17:00 și este organizat de către Societatea Română de Microbiologie, Ella Congres & Events și Mozaic Media.

Anxietatea la copii, problemele de somn, dependența de substanțe halucinogene, programele de vaccinare și vaccinurile opționale, educația sexuală la copii, nutriția corectă a celor mici, alăptarea, astmul și probleme respiratorii – sunt temele aflate pe agenda evenimentului.

Tulburările de somn, anxietatea și dependențele la copii sunt abordate de către Dr. Adrian Abagiu (Medic primar boli infecțioase), Oana Niculae (Medic specialist în psihiatrie pediatrică) și Dr. Mihaela Oros (Medic primar pediatrie).

Vaccinarea și educația pentru sănătate sunt subiectele abordate în cea de-a doua parte a evenimentului, de către Dr. Sandra Alexiu (Medic primar medicină de familie), Prof. Dr. Alexandru Rafila (Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie) și Diana Stănculeanu (psihoterapeut cognitiv-comportamental).

Nutriția la nou-născut și copil; patologia respiratorie la copil sunt temele celui de-al treilea panel, care-i are ca invitați pe Conf. Dr. Mihai Craiu (Medic primar pediatrie), Dr. Mihaela Niță (Medic specialist pediatrie) și Conf. Dr. Roxana Nemes (Medic primar pneumologie).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS