Confidenţialitate

Spania va trata o infecţie cu SARS-CoV-2 ca pe o boală normală, asemănătoare gripei | AUDIO

Relaxarea măsurilor anti-Covid intră în vigoare în Spania începând de luni, 28 martie. Aproape 85% dintre spanioli sunt vaccinați; în plus, peste jumătate dintre ei au facut și doza booster.

Persoanele care se infectează cu virusul SARS-CoV-2 şi dezvoltă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viaţă normală.

Nici efectuarea unui test, nici izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii. Excepție de la aceste reguli fac persoanele expuse riscului: cele de peste 60 de ani, femeile însărcinate şi personalul sanitar.

Singura măsură rămasă pentru stoparea răspândirii coronavirusului în majoritatea regiunilor este purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, dar şi în mijloacele de transport în comun și în avioane.

În Galicia, sunt în continuare în vigoare prezentarea dovezii vaccinării, a testării negative sau a recuperării după COVID-19 la intrarea în spitale şi în cămine de bătrâni, la fel ca şi limitarea numărului de persoane aflate la o masă în restaurante. Dar şi la aceste restricţii urmează să se renunţe pe 9 aprilie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock